mandag 13. desember 2010

Oppussing Martines rom

Her kommer noen bilder fra prosjektet "fornyelse Martines rom og ny hjemmelaget pult".
Planen er å fjerne 2 bokhyller fra rommet hennes (den ene er allerede tatt ut), og montere opp plassbygde hyller oppunder taket for å frigjøre gulvplass.
I tillegg trenger hun ny og større pult så mor i huset kan få igjen arbeidsrommet sitt.
(Vi tok et bevisst valg for noen år siden og satte inn en ganske liten pult da rommet hennes kun er på 7 m2, men i praksis betyr det at så fort hun har venninner på besøk så bruker de arbeidsrommet mitt hvor de kan sitte 2 i bredden).

Så langt så har jeg kjøpt en gammel dør i heltre (bordplate) på finn.no, og vært på IKEA og kjøpt bordben + skuffeseksjon. Glassplate er bestilt og blir levert på fredag.


En av hyllene er her allerede tatt ut, og døren er klar for en real runde med sandpapir og maling.
Gammel maling er IKKE morsomt å pusse bort! Ikke minst når den er seig og metter sandpapiret hvert 2. minutt. 
  
 
Låsen er limt inn i døren, og åpningen er sparklet igjen. For å få låsen til å bli sittende inne i døren la jeg den på gulvet med låskassen opp, helte masse superlim inn i åpningen, og brukte en tung gjenstand som jeg knøt fast i håndtaket slik at den ble holdt inne mens det tørket. Finnes sikkert andre smartere løsninger - men det fungerte i hvert fall :DNår låsen var limt fast inne i døren ble håndtak etc. fjernet, og hullene fylt med sparkel. Jeg har ikke vært blånøye med selve sparklingen da jeg synes det er fint at det er igjen et lite omriss hvor det har sittet. Det understreker jo bare at det er en gammel dør man har brukt.Gamle fruktkasser kan brukes til så mangt - også som malebukker :)Go'jenta i sving med å montere bordben med minidrillen. Ekstra morsomt når det er etter leggetid og pysjen allerede er på :)
Montering av skuffeseksjon.På torsdag var bordben og skuffeseksjon på plass, og det var klart for å male døren på oversiden. Har siden det malt 2 strøk med heftgrunn og ett strøk med maling, så nå er malingsspann og pensler ryddet bort. Deilig!

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...